Carlos Sainz heeft voorstel om ‘klassieke’ circuits op F1-kalender te houden

Ferrari
Ferrari

Steeds meer F1-piloten maken zich zorgen over het mogelijk verdwijnen van de ‘klassieke’ circuits op de F1-kalender. Ferrari-rijder Carlos Sainz hoopt dat met een eenvoudige oplossing de klassieke circuits toch gered kunnen worden.

Al wekenlang zijn er geruchten dat het circuit van Spa-Francorchamps en de GP van België volgend jaar niet op de F1-kalender zouden staan. Veel F1-piloten hopen dat het zover niet komt maar tegelijkertijd beseffen ze ook dat geld een belangrijke rol speelt in het samenstellen van de kalender.

“We houden allemaal van Frankrijk en Spa maar tegelijkertijd groeit de sport zo enorm dat er veel nieuwe plaatsen erg veel geld betalen om deel te kunnen uitmaken van de Formule 1,” aldus Sainz.

Sainz deed vervolgens een suggestie die mogelijk klassieke circuits kan helpen behoeden van het definitief verdwijnen van de F1-kalender.

“Ik denk dat een mooi compromis een rotatie zou zijn. Ik begrijp dat Frankrijk en Spa het zich waarschijnlijk niet kunnen veroorloven om ieder jaar op de kalender te staan maar ik hoop dat we op zijn minst iedere twee of drie jaar er naartoe kunnen gaan.”

“Zelfs wanneer Vegas, Zuid-Afrika of welk ander circuit dan ook erbij komen hoop ik dat we nog steeds naar Frankrijk of Spa kunnen gaan en kunnen blijven genieten van die geweldige circuits.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print