George Russell heeft simpele oplossing voor afdwingen baanlimieten: “Grindbakken”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de GP van Oostenrijk hadden de stewards het bijzonder druk met het uitdelen van waarschuwingen voor het niet respecteren van de baanlimieten. Volgens George Russell is het voor de rijders niet altijd makkelijk om de baanlimieten te kunnen respecteren, al is er volgens hem wel een eenvoudige oplossing.

“Je moet de oorzaak aanpakken. Als er een grindbak zou liggen dan zouden de rijders het waarschijnlijk anders benaderen, het zou anders verlopen, de bestraffing zou ook anders zijn,” blikt Russell terug op de vele inbreuken die er op de Red Bull Ring in Oostenrijk plaatsvonden.

“We moeten, in plaats van maar rond de pot te blijven draaien, de oorzaak aanpakken. Dan zouden we ons niet in deze situatie bevinden.”

Volgens Russell wordt er nu soms ook veel te strikt naar de baanlimieten gekeken, er vinden soms inbreuken met nauwelijks een millimeter plaats.

“Het is zo enorm moeilijk voor ons als rijders, je moet de witte lijn beoordelen maar je voelt de witte lijn niet,” aldus Russell.

“Wanneer je naast elkaar aan het racen bent en je wordt ervan geduwd dan blijf je op het gas om in de bochten nadien terug te slaan. Wanneer er een grindbak is, of iets anders dat je bestraft, dan gaan beide rijders het anders benaderen.”

“Ze kunnen de regels ook niet iedereen week aanpassen wanneer een rijder dit of dat zegt. Ze moeten vasthouden aan hun regels en op een consistente manier deze regels handhaven. Het moet voor ieder van ons duidelijk zijn.”

“Ik denk dat de bestraffingen consistenter moeten zijn en dat kan je alleen maar bereiken wanneer er consistentie is bij de mensen die de regels afdwingen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print