Carlos Sainz: “Het doel blijft strijden voor de wereldtitel”

Ferrari
Ferrari

Carlos Sainz geeft toe dat het verliezen van zijn zitje bij Ferrari aan Lewis Hamilton niet het beste gevoel was maar dat hij ook in zijn laatste jaar bij de Scuderia alles zal blijven geven.

Het doel voor de Spanjaard was het verlengen van zijn overeenkomst bij Ferrari voor de GP van Bahrein, waar het F1-seizoen 2024 op gang wordt geschoten. Dat verhaal kreeg vorige week een onverwachte wending toen bekend werd dat niemand minder dan Lewis Hamilton vanaf 2025 ten koste van Carlos Sainz voor Ferrari zal uitkomen.

Sainz staat dus voor zijn laatste seizoen in het scharlakenrood en moet op zoek om vanaf 2026 onderdak te vinden bij een ander team. 

“Het is zeker niet het beste gevoel om het seizoen te beginnen”, vertelde hij aan ‘Sky Italia’ op een karting evenement in Italië. “Maar vanaf het moment dat ik mijn helm opzet in Bahrein en de baan oprijd, is het enige gevoel dat ik nog heb zijn om sneller en sneller te gaan, en voor de wereldtitel te strijden.”

De 29-jarige Madrileen liet nog weten dat hij het ook niet te veel in de kleren laat kruipen. Hij vertelt dat hij nu van binnenuit weet hoe het er bij Ferrari aan toe gaat en dat hij altijd in het achterhoofd gehouden heeft dat er verrassingen kunnen zijn.

“Ik maak het goed, maak je geen zorgen,” gaat hij verder. “Ik ben niet ontgoocheld. Doordat ik Ferrari van binnenuit heb meegemaakt, wist ik al een aantal dingen en heb ik me samen met het team voorbereid op toekomstige veranderingen.”

“Zoals ik al zei, ik wil nu enkel denken aan het feit dat ik alles ga geven voor Ferrari in het seizoen dat me te wachten staat. Ik ben kalm. We weten dat we voor een belangrijk seizoen staan. Dit zal mijn laatste seizoen bij Ferrari zijn dus wil ik doen wat ik het beste kan. Ik ben ook aan het trainen met de karts zodat ik het beste van mezelf kan geven op de baan.”

Maar waar zien we Sainz dan vanaf volgend jaar? Zijn naam zingt alleszins al een tijdje rond bij Sauber, dat vanaf 2026 als fabrieksformatie van Audi door het leven zal gaan. Hoewel er nog niets zeker is benadrukt Sainz dat hij niet bezorgd is dat hij geen zitje zal vinden.

“Ik ben me bewust van wat ik waard ben als rijder,” aldus Sainz. “Omwille van die reden ben ik, met het zicht op de toekomst, heel rustig. Er komen zeker goede dingen, maar nu is mijn doel alles geven voor Ferrari.”

“Ik heb in mijn carrière altijd stappen voorwaarts gezet. Elk jaar verbeteren. Dat is altijd mijn filosofie geweest en dat zal ook dit jaar zo zijn. In 2024 zal ik dertig worden maar ik voel me jonger en gemotiveerder dan ooit.”