Carlos Sainz: “Ik heb gelachen met geruchten over problemen tijdens contractbesprekingen met Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Ferrari kondigde vandaag aan dat het nog twee jaar langer doorgaat met Carlos Sainz als rijder. De Spanjaard was de voorbije dagen het onderwerp van geruchten over ‘moeilijke contractbesprekingen’ en daar moest Sainz uiteraard zelf eens goed mee lachen.

Volgens de geruchten van de voorbije dagen verliepen de contractbesprekingen tussen Ferrari en Carlos Sainz erg moeizaam. Beide partijen zouden het niet eens geraken over de duur van het nieuwe contract. Ferrari zou volgens de geruchten slechts een contract van één jaar willen aanbieden hebben terwijl Carlos Sainz een nieuw contract van twee jaar wenste.

Sainz liet vandaag naar aanleiding van zijn nieuw contract bij Ferrari weten dat hij eens goed heeft moeten lachen met de geruchten die op niets gebaseerd waren. De contractbesprekingen waren immers al lang afgerond.

“Je kan je inbeelden hoe hard ik thuis heb moeten lachen toen men zo’n dingen begon te schrijven,” aldus Sainz. “Alles was eigenlijk al afgerond en we waren gewoon aan het wachten tot Imola om het aan te kondigen.”

“Grappige tijden, zoals altijd in de Formule 1 wanneer er zo’n geruchten zijn.”

Volgens Carlos Sainz was immers net het tegenovergestelde waar en verliepen de contractbesprekingen zeer vlot.

“Het ging erg vlot, ik denk vooral nadat we zo’n goed eerste jaar samen hadden,” aldus Sainz. “Het was redelijk eenvoudig voor beide partijen om tijdens de winter een akkoord te bereiken en we hadden nu gewoonweg een mooie opportuniteit om het op een plaats zoals Imola aan te kondigen, voor de Tifosi, tijdens een weekend zoals dit is ideaal.”

“We beslisten dan ook samen om het hier in Imola aan te kondigen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner