Max Verstappen: “Eerste oefensessie in Imola wordt zeer belangrijk”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Komend raceweekend krijgen we in Imola opnieuw een alternatief format met een kwalificatie op vrijdag, sprintrace op zaterdag en de grand prix op zondag. De eerste oefensessie op vrijdag wordt volgens Max Verstappen dan ook zeer belangrijk.

Na twee opgaves in drie races is Max Verstappen op achtervolgen aangewezen. De Nederlander moet in Imola absoluut een goed resultaat neerzetten en liefst tijdens de sprintrace op zaterdag en de race op zondag punten goedmaken op wk-leider Charles Leclerc.

Dat zal niet eenvoudig worden, de eerste oefensessie wordt volgens Verstappen zeer belangrijk omdat het de enige echte voorbereiding is op de kwalificatie.

“Ik kijk ernaar uit om dit weekend weer te racen op Imola,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Dit is natuurlijk de eerste sprintrace van het jaar, dus het is belangrijk om het maximale uit de eerste vrije training te halen, dus om goed te begrijpen welke afstelling nodig is voor de kwalificatie op vrijdag.”

Ook een probleemloos raceweekend wordt cruciaal voor Verstappen, zeker na de twee opgaves in Bahrein en Australië. Op dat vlak wordt volgens Verstappen alles op alles gezet.

“Het Oracle Red Bull Racing-team ter plekke en op de fabriek in Milton Keynes werkt ongelooflijk hard. Hopelijk hebben we een probleemloos weekend en scoren we als team flink veel punten. Voorlopig bekijken we het race voor race en zien we wel waar we uitkomen.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023