Kevin Magnussen: “Mick Schumacher verdient het om in de F1 te racen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Als zoon van Michael Schumacher staat Mick Schumacher steeds in de spotlights en wordt er al snel gezegd dat hij zijn F1-zitje aan zijn achternaam te danken heeft. Teamgenoot Kevin Magnussen vindt die kritiek echter onterecht en verdedigt Mick.

“Hij is overduidelijk zeer getalenteerd, hij won de F3 en heeft ook voordat hij naar de F1 is gekomen de F2 gewonnen, ik vind dan ook dat hij het verdient om hier te zijn,” aldus Magnussen.

“Het is moeilijk voor hem omwille van zijn achternaam. Zijn vader is de grootste F1-piloot die er ooit geweest is en sommigen vinden dat hij hier alleen maar in de F1 is geraakt door zijn achternaam, maar hij beschikt echt over wat noodzakelijk is om hier in de F1 te zijn.”

Volgens Magnussen heeft Mick Schumacher in de opstapklassen richting de F1 bewezen waarom hij het verdient in de koningsklasse van de autosport thuis te horen.

“Hij heeft gedaan wat noodzakelijk is om in de F1 te zitten, misschien zelfs meer. Sommige rijders zijn hier geraakt zonder de F3 te winnen, zoals ikzelf bijvoorbeeld.”

“Ik eindigde als tweede in de F3 en veel rijders die in de F1 racen hebben niet alles daarvoor gewonnen,” besluit Magnussen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner