Carlos Sainz: “Ik moet experimenteren om de nieuwe Ferrari F1-bolide beter te begrijpen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari is erg sterk aan het nieuwe F1-seizoen begonnen maar Carlos Sainz is naar eigen zeggen nog ‘op zoek’. De Spanjaard moet naar eigen zeggen nog experimenteren om de Ferrari F1-75 beter te begrijpen.

“Als ik mezelf vergelijk met eind vorig jaar, dan wist ik vorig jaar exact wat ik met de wagen moest doen om sneller te gaan en dat op ieder circuit, en wat ik nodig had van de ophanging, de aerodynamica, enzovoort,” aldus Sainz.

“Iedere keer wanneer ik eind vorig jaar naar een nieuw circuit ging wist ik exact hoe ik de afstelling moest doen en wat op ieder circuit zou werken. Met deze wagen weet ik op dat vlak erg weinig.”

Sainz geeft dan ook toe dat hij nog bijzonder veel moet leren over de nieuwe Ferrari F1-bolide en hoe hij de F1-75 op zijn best moet afstellen om sneller te gaan.

“We hadden goede wintertests, we waren erg consistent en we reden tijdens de test en de eerste race in Bahrein met een grotendeels gelijkaardige wagen.”

“We hebben de wagen ontwikkeld, we vonden een afstelling die in Bahrein erg goed leek te werken. We hebben nood aan meer races, meer ervaringen.”

“We hebben tijd nodig en op persoonlijk vlak moet ik meer experimenteren, ik moet verschillende richtingen proberen uitgaan en zien wat het geeft, hoe de wagen zich gedraagt en wat ik als rijder graag heb.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print