Charles Leclerc: “Ferrari heeft geen ‘motorvoordeel’ tegenover de concurrentie”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Charles Leclerc is de grote stap vooruit die Ferrari dit seizoen heeft gezet niet grotendeels te danken aan een vaak gesuggereerd ‘motorvoordeel’ dat Ferrari tegenover de concurrentie zou hebben.

Ferrari is één van de teams die mede dankzij de introductie van de nieuwe generatie F1-bolides een grote stap vooruit heeft gezet. Volgens sommigen komt die grote stap vooruit vooral door de nieuwe Ferrari-motor die opmerkelijk krachtiger zou zijn dan die van de concurrentie. Charles Leclerc is het daar echter niet mee eens.

“Eerst en vooral kan ik het verschil in de wagen voelen, de progressie die geboekt is tegenover vorig jaar en dat is mooi,” aldus Leclerc.

“Het is het resultaat van al het harde werk van de jongens in de fabriek in Maranello en het is ook de reden waardoor we dit jaar veel competitiever zijn, wat geweldig is om te zien.”

“Langs de andere kant denk ik niet dat we een bepaald voordeel hebben. Ik denk dat we op het vlak van de power unit ons op ongeveer hetzelfde niveau bevinden als Red Bull.”

“We moeten dan ook blijven pushen, al is het in vergelijking met vorig jaar zeker en vast een grote stap vooruit die we gezet hebben.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer