Carlos Sainz: “Ik vrees dat we met Ferrari niet in Q3 gaan geraken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de eerste oefensessie stond Carlos Sainz zijn wagen af aan Robert Shwartzman en tijdens de tweede oefensessie geraakte Sainz niet verder dan de zestiende tijd. Het ziet er duidelijk niet goed uit en dat beseft ook Carlos Sainz die zelfs vreest dat hij tijdens de kwalificatie Q3 niet zal halen.

“Helaas zagen we er nog niet zeer competitief uit,” vertelde Sainz na afloop van zijn enige oefensessie tegenover ‘F1 TV’. “We gaan nog wat rondetijd moeten zien te vinden, wat downforce en balans want vandaag was een moeilijke dag voor het team.”

“Ik denk dat we in Hongarije iets gelijkaardig zagen, waar we ook naar een circuit met meer downforce gingen. Om de één of andere reden hebben we, wanneer we een grotere achtervleugel hebben, niet zoveel downforce als de anderen.”

“We hebben dan ook nog wat huiswerk te doen om dit te begrijpen, waarom we meer glijden dan de anderen. Als we tijdens de kwalificatie en op zondag vooraan willen meedoen dan zullen we een grote stap vooruit moeten zetten.”

Sainz vreest dat Ferrari net als in Hongarije moeilijkheden zal ondervinden om in Q3 te geraken.

“Er is ruimte voor verbetering maar wanneer je terugkijkt naar Hongarije, daar ondervonden we problemen om in Q3 te geraken,” aldus Sainz. “Het zou hier hetzelfde kunnen zijn, zeker gezien hoe dicht iedereen zich bij elkaar bevindt.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner