Daniel Ricciardo: “Ik probeer zo snel mogelijk te herstellen maar wel op de juiste manier”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens een ongelukkige crash brak Daniel Ricciardo zijn linkerhand. Daardoor kan hij niet deelnemen aan de rest van het raceweekend in Zandvoort. Ricciardo wil zo snel mogelijk herstellen maar wel op de ‘juiste manier’.

Nadat Oscar Piastri tijdens de tweede oefensessie was gecrasht kwam Daniel Ricciardo aangereden. De Australiër was verrast doordat Piastri met zijn McLaren dwars op de baan stond en crashte daardoor eveneens tegen de TecPro-barriers. Helaas voor Ricciardo had hij op het moment van de impact zijn stuurtje nog vast en liep hij daardoor een breuk in zijn linkerhand op.

“Ik herinner me dat ik in de derde bocht kwam. Ik reed al in de bocht en plots zag ik Piastri, het was ofwel tegen hem rijden of tegen de muur,” blikt Ricciardo terug op zijn crash. “Toen ik de muur raakte had ik niet voldoende tijd om mijn handen van het stuur te nemen en werd mijn hand geraakt.”

Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost duurt het herstel bij een normaal persoon normaal zo’n zes weken: “Hij is echter een F1-piloot en dan gaat het iets sneller.”

Ricciardo wil zelf uiteraard maar al te graag zo snel mogelijk terugkeren maar hij wil ook niets overhaasten.

“Het is echt pech en frustrerend maar ik ga zo snel mogelijk proberen herstellen,” aldus Ricciardo. “Ik zou graag snel terugkeren maar ik wil er ook zeker van zijn dat het op de juiste manier gebeurt, dat ik sterk en competitief terugkeer.”

“Ik wens het team het allerbeste en het spijt me dat hun plannen alweer veranderd worden. Het is een kans voor Liam (Lawson) om ervoor te gaan en ik wens hem en het team een sterk raceweekend.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner