GP van Nederland: derde oefensessie: Max Verstappen tijdens incidentrijke sessie snelste in de regen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft tijdens de laatste oefensessie voor de GP van Nederland de snelste tijd gereden. De rijders kregen een nat circuit van Zandvoort en verraderlijke omstandigheden voorgeschoteld. Ook Verstappen ging in de fout maar hij reed uiteindelijk wel de snelste tijd.

Doordat Daniel Ricciardo gisteren tijdens een crash in de tweede oefensessie zijn linkepols brak krijgt Red Bull-junior Liam Lawson van de kans om bij het AlphaTauri-team zijn F1-debuut te maken. Hij kreeg samen met de andere rijders meteen uitdagende omstandigheden voorgeschoteld.

De voor dit weekend voorspelde regen had immers het circuit van Zandvoort bereikt. In de regen moesten de rijders zich zo goed mogelijk proberen voorbereiden op de kwalificatie.

Dat betekent naast limieten van de wagen en het circuit opzoeken ook een zo goed mogelijke rijlijn en grip proberen vinden. Dat de omstandigheden erg verraderlijk waren bleek uit de vele wagens die in de fout gingen en naast de baan terechtkwamen.

Slechts zo’n kwartier ver in de sessie kregen we een eerste keer de rode vlag. Kevin Magnussen was met zijn Haas F1-bolide gespind en tegen de muur stil komen te staan.

Toen de sessie terug hervat was zagen we Charles Leclerc in de eerste bocht breed gaan en maar net de muur ontwijken.

Halverwege de oefensessie was er opnieuw een rode vlag nadat de Chinees Guanyu Zhou met zijn Alfa Romeo F1-bolide in de grindbak terecht was gekomen. Veel verloren tijd en verraderlijke omstandigheden maakten van deze laatste oefensessie geen ideaal moment ter voorbereiding van de kwalificatie.

Voor iedereen vormde de regen een uitdaging maar de fotografen genoten van deze omstandigheden waarin ze schitterende beelden konden schieten van de F1-bolides.

Met nog zo’n tien minuten op de klok kregen we opnieuw een rode vlag, deze keer nadat debutant Liam Lawson in de laatste bocht de controle over zijn wagen verloor en contact maakte met de muur. Gelukkig kon de sessie snel opnieuw herstart worden.

Uiteindelijk was het Max Verstappen die, uiteraard tot grote vreugde van het thuispubliek, de snelste rijd reed.

George Russell was in de Mercedes zo’n vier tienden trager terwijl teamgenoot Sergio Perez in dezelfde wagen exact een seconde trager was.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print