Carlos Sainz: “Ik zal niet benadeeld worden door de nauwe band tussen Vasseur en Leclerc”

Ferrari
Ferrari

Voorafgaand aan de mogelijke bevestiging van Frederic Vasseur als nieuwe teambaas bij Ferrari was er al veel te doen rond de nauwe band tussen Frederic Vasseur en Charles Leclerc. Teamgenoot Carlos Sainz verwacht echter geen problemen, volgens Sainz kan Ferrari zelfs profiteren van de goede band tussen die twee.

“Van wat ze mij gezegd hebben en wat ik weet, is hij de juiste man voor deze functie,” aldus Sainz tegenover het Italiaanse ‘Autosprint’. “Iedereen in de paddock kent hem en ik ben ervan overtuigd dat hij het goed zal doen.”

“Er zal uiteraard een aanpassingsperiode zijn maar Fred kent de Formule 1 zeer goed en ook Ferrari. Er zal nu een voorbereidingsfase zijn alvorens we voluit met hem samenwerken.”

Volgens Sainz zal de langdurige vriendschap en erg nauwe band tussen Charles Leclerc en kersvers Ferrari-teambaas Frederic Vasseur dus geen probleem vormen. Sainz vermoedt ook dat hij niet benadeeld zal worden.

“Ik denk niet dat ik vanaf nul zal beginnen,” aldus Sainz. “Zoals ik zei, ik ben er zeker van dat ik goed met hem overweg zal kunnen en hij zal tevreden met mij en mijn werk zijn, met mijn relatie met het team en met Charles.”

“Ik denk dat zijn relatie met Leclerc ook erg nuttig voor iedereen zal zijn en ook de aanpassing binnen het team zal versnellen.”