Keert China terug op de F1-kalender 2023?

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Vorige maand bevestigde de Formule 1 dat de race in China van de F1-kalender werd gehaald maar ondertussen wordt er steeds nadrukkelijker gepraat over een terugkeer van de GP van China op de F1-kalender 2023.

De laatste keer dat China op de F1-kalender stond was in 2019, voor de pandemie met het coronavirus. De Formule 1 hoopte om in 2023 terug te keren naar China maar de erg strikte coronamaatregelen, waaronder lockdowns en strikte quarantainemaatregelen zorgden ervoor dat de Formule 1 besloot om de race in China van de kalender te halen. Bij de Formule 1 was men immers bevreesd dat rijders of teamleden vast kwamen te zitten in China.

China heeft de voorbije dagen echter beslist om steeds meer coronamaatregelen en quarantaineregels af te bouwen. Ook heel wat reisbeperkingen zouden vanaf 8 januari opgeheven worden. Daardoor zou de race in China toch opnieuw mogelijk zijn. Er zou ondertussen overleg gepleegd worden om de race in China mogelijk alsnog te laten doorgaan.

Mocht China daadwerkelijk terugkeren op de kalender dan wordt het eventueel opnieuw de vierde race op de F1-kalender 2023, na races in Bahrein, Saoedi-Arabië en Australië.