Verschillende namen uit de autowereld tonen interesse in F1-deelname

Ford
Ford

De voorbije maanden raakte bekend dat Porsche en Audi een F1-deelname ambieerden en die laatste maakte al officieel haar F1-deelname vanaf 2026 bekend. Naast Porsche en Audi duiken er nu echter verschillende namen uit de autowereld op die eveneens zouden overwegen om in de F1 te stappen.

Porsche zou ondanks het afspringen van een mogelijke samenwerking met Red Bull nog steeds overwegen om deel te nemen aan de Formule 1. Daarnaast zijn er volgens het Duitse ‘Auto, Motor und Sport’ echter nog verschillende andere kandidaten voor een plaatsje op de startgrid.

Honda liet al eerder verstaan een officiële terugkeer naar de Formule 1 te overwegen en daarnaast zijn er nu naar verluidt ook Ford en Hyundai die interesse tonen. Hyundai zou zelfs al gesprekken met F1-baas Stefano Domenicali gevoerd hebben. Ook Cadillac zou interesse tonen.

Naast een instap in 2026, waaraan vooral Porsche en Audi werkten, kan een deelname in 2027 uiteraard ook nog steeds. Belangrijk daarbij is dat tegen uiterlijk 30 juni 2023 een registratie doen om eventueel te kunnen deelnemen. Afwachten dus of we in 2027 plots Ford en/of Hyundai op de F1-startgrid zien verschijnen.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print