Carlos Sainz: “Je mag niet klagen dat Red Bull de F1 domineert, ze verdienen het”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ferrari mag momenteel dan wel op achtervolgen aangewezen zijn en Red Bull het nieuwe F1-seizoen domineren, toch is Carlos Sainz van mening dat je niet jaloers mag zijn op Red Bull en mag klagen dat ze de sport domineren.

“Ik ben nooit fan geweest van je te veel zorgen maken over één team dat domineert,” aldus Sainz. “Want als ze dat doen, dan hebben ze zo’n goed werk verricht dat ze het verdienen.”

“Ik bedoel, ik zou graag gehad hebben dat wij het waren. En dan zou ik boos zijn omwille van de mensen die op hun beurt zich zorgen maken over het feit dat we de Formule 1 domineren.”

Sainz liet eerder verstaan dat er bij Ferrari nog belangrijke updates zitten aan te komen die de algemene performance zullen verbeteren. Max Verstappen liet na twee races echter al verstaan dat de titelstrijd tussen hemzelf en teamgenoot Sergio Perez zal gaan en daar is ook Carlos Sainz het mee eens.

“Jammer genoeg draait deze sport meer rond de wagens dan rond de rijders,” aldus Sainz. “We weten dat de wagen meer het verschil maakt, al heeft Red Bull duidelijk ook een sterk rijdersduo.”

“Maar als de wagen echt zeer goed is, dan kunnen de andere rijders niet veel doen om zich in de titelstrijd te mengen. Zo zit de Formule 1 in elkaar en dat hebben we ook in het verleden gezien, het is niets nieuw. De inhaalrace van Max van op de vijftiende plaats bewijst dat ze zich op een compleet ander niveau bevinden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print