“Sergio Perez zal bij Red Bull niet verpletterd worden door Max Verstappen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Damon Hill denkt dat Sergio Perez zijn ervaring van bij McLaren kan gebruiken in de situatie met Max Verstappen bij Red Bull.

De wereldkampioen van 1996 denkt dat de lessen die Perez geleerd heeft tijdens zijn periode bij McLaren er zal voor zorgen dat hij niet verpletterd zal worden door Max Verstappen bij Red Bull. Perez maakte in 2013 de overstap naar McLaren en had daar de zware taak om Lewis Hamilton op te volgen, die naar Mercedes vertrokken was. 

Tegelijkertijd was het verval van McLaren als topteam ingezet en dat maakte het er voor Perez uiteraard niet makkelijker op. Destijds werden er vragen gesteld bij de mindset van Perez naast Jenson Button maar als we Damon Hill mogen geloven werd hij toen misbegrepen. Hij denkt dan ook dat Perez dit seizoen, zeker gezien het voordeel van de Red Bull-bolide, mee kan doen voor de wereldtitel.

“Het droevige feit is dat Perez toen misbegrepen is volgens mij,” aldus Hill in de ‘F1 Nation podcast’. “Ik denk dat zijn relaxte, ontspannen stijl door het team werd geïnterpreteerd als zijnde anders en niet hard genoeg zijn best doen, maar dat is fout volgens mij.”

“Ze besloten dat hij niet goed paste bij hun mentaliteit, bij wat ze wilden, en van daaruit ging het mis.”

“En hij heeft zich teruggeknokt, en zich in een team als Red Bull binnengewerkt.  Hij is sterk genoeg om de druk aan te kunnen die je in een team als Red Bull krijgt.”

“Ik zal niet zeggen dat het zijn koude kleren niet raakt, maar als hij een jongere coureur was, zoals we hebben gezien bij Red Bull, worden jongere coureurs verpletterd door die omgeving, en hij zal niet verpletterd worden.”

Maar heeft Perez überhaupt wel een kans om voor de wereldtitel te strijden tegen zijn teamgenoot? Hill denkt wel dat Red Bull hem zijn kans zal laten gaan maar hij denkt niet dat hij het zal halen tegen Max Verstappen.

“Ik ben er zeker van dat ze het zullen toestaan,” gaat Hill verder. “Maar ik denk wel dat ze liever hebben dat Max wint en dat Max het uiteindelijk ook zal halen. Volgens mij heeft Checo niet de pure snelheid en de meedogenloosheid heeft die Max wel heeft.”