Carlos Sainz kwalificeert zich op P2: “Tijdens de race ga ik plezier proberen hebben”

Ferrari
Ferrari

Op een natte baan slaagde Carlos Sainz erin om door vroeg over te schakelen op droogweerbanden een plaats op de eerste startrij te veroveren. Sainz wil van op de tweede plaats op de grid vooral strijden en plezier beleven aan de race.

“Om eerlijk te zijn was het zeer tricky,” zei Carlos Sainz na afloop. “Het was meteen van bij het begin een zeer tricky kwalificatie, maar meteen na Q2 zag ik dat er een kans was dat de slicks gebruikt zouden worden.”

“We hanteerden een goede strategie, we pitten met nog twee snelle ronden te gaan. We kregen de slicks op temperatuur en slaagden erin om een redelijk sterke ronde te rijden.”

“Jammer genoeg was ik één van de eersten op de slicks om over de finish te rijden, wat ervoor zorgde dat we de omstandigheden op het circuit niet volledig konden benutten. Het was echter nog steeds een erg goed rondje dat op de limiet werd gereden.”

Van op de tweede plaats op de startgrid is Carlos Sainz met het lange rechte stuk bij de start waarschijnlijk in het nadeel.

“We lijken dit weekend iets sterker,” aldus Sainz. Waarschijnlijk zijn onze zwakste omstandigheden die op de intermediates. Op dat vlak hebben we nog enkele problemen op te lossen. Maar in het droog zijn we competitief.”

“Er zijn uiteraard nog beide Mercedessen en Perez die morgen veel sneller dan ons zullen zijn. We verwachten dat ze ons zullen inhalen maar we gaan proberen vechten en plezier proberen te hebben.”

“Het gaat leuk worden. Hopelijk kan ik Lando verschalken bij de start. Mocht dat niet zo zijn dan hoop ik een goede tow te krijgen want om hier op P2 en aan de vuile kant te starten is zeer nadelig.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen