Toch nog een motorwissel en gridpenalty voor Lewis Hamilton?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes en Lewis Hamilton hadden tijdens de kwalificatie ongetwijfeld op de polepositie gehoopt. Het feit dat Hamilton zich pas als vierde wist te kwalificeren zorgt ervoor dat Mercedes mogelijk alsnog een motorwissel doet. Daardoor zou Hamilton samen met Max Verstappen achteraan starten.

Het was al langer duidelijk dat Max Verstappen dit seizoen een vierde Honda-motor in gebruik zou moeten nemen en daardoor ook een gridpenalty zou moeten incasseren. Bij Red Bull besloot men na de gridpenalty voor de Russische GP na de aanrijding met Hamilton in Monza om de nieuwe Honda-krachtbron in Rusland in gebruik te nemen.

Tactisch een goede keuze want daardoor is de gridpenalty voor de aanrijding eigenlijk van geen tel meer en hij wordt geïncasseerd op een circuit waar inhalen mogelijk is. Bovendien speelt ook het weer daarbij een belangrijke rol.

Ook bij Mercedes denken ze er na de teleurstellende kwalificatie van gisteren over na om Hamilton een nieuwe vierde motor te geven. Officieel is dat nog niet maar Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff weigerde te ontkennen dat er plannen waren om dat te doen.

“Ik heb in mijn leven nog nooit tegen jullie gelogen en dat zal ik nu ook niet doen,” antwoordde Toto Wolff tegenover ‘Motorsport-Total’ op de vraag of Hamilton een nieuwe motor zal krijgen.

“Daarom kan ik momenteel geen commentaar geven op deze vraag, helaas, zoals ook een politicus zou zeggen.”

Indien Hamilton daadwerkelijk een nieuwe motor krijgt zal hij vlak voor Max Verstappen mogen vertrekken omdat de Nederlander ook de gridpenalty van drie plaatsen heeft voor de crash in Monza.

Op een slimme manier energie besparen? Klik hier!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner MDAMDA