Max Verstappen: “Prestaties George Russell tonen dat Williams F1-bolide niet zo slecht is”

Williams F1 team
Williams F1 team

Max Verstappen vindt dat het Williams F1 team meer krediet verdient voor de prestaties van hun bolide nadat ze in Sotsji met George Russell weer een derde plaats op de startgrid wisten te scoren.

George Russell mag de GP van Rusland starten van op de derde plaats op de grid, achter Lando Norris en Carlos Sainz. We kunnen moeilijk nog van een toevalstreffer spreken want tijdens de GP van België wist de jonge Brit zijn Williams ook al naar een tweede plaats te sturen op de grid.

“Lando deed het heel goed en ook Carlos, en George zeker, hij is een heel, heel goede rijder,” vertelde Verstappen na afloop. “Maar als je dit soort dingen kunt doen, laat het ook zien dat de auto niet zo slecht is als de mensen denken.

“Hij scoorde punten en hij had ook een goede kwalificatie in Spa. Die auto is geen Red Bull of een Mercedes, maar die rijden ook met meer vleugel en downforce, dus dan komt alles natuurlijk net iets dichter bij elkaar te liggen. Desondanks heeft hij het geweldig gedaan. Maar ik denk dat mensen moeten begrijpen dat die auto niet zo slecht is als men denkt.”

Verstappen zelf vinden we terug aan het einde van de grid en hij beseft dat hij het geluk aan zijn zijde zal moeten hebben wil hij morgen een goed resultaat neerzetten.

“Het hangt allemaal af van de eerste ronde of dingen die tijdens de race gebeuren”, aldus Verstappen. “Natuurlijk ga ik proberen punten te scoren, maar ik heb een beetje hulp nodig met dingen die vooraan een beetje misgaan. Maar we zullen zien.”

Lewis Hamilton en Mercedes lieten de kans op een zo goed mogelijk resultaat tijdens de kwalificaties liggen doordat de wereldkampioen tegen de pitmuur crashte. Dat vond Max Verstappen ook verrassend.

“Je bent op dat moment al een paar keer de pits binnengereden, dus ik zou denken dat hij zou begrijpen hoe glad het is.”

“Maar ik weet niet wat er gebeurde. Ik heb snel de replay gezien, dus ik heb het eigenlijk niet helemaal bekeken. Het zou natuurlijk beter zijn om die fout niet te maken, maar ik denk dat hij dat zelf ook wel weet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022