Carlos Sainz: “Meeting met engineers tijdens de zomer bleek de sleutel tot succes”

Ferrari
Ferrari

Uiteraard was Carlos Sainz na afloop van de GP van Singapore zeer blij, hij had de race immers gewonnen, de kroon op maandenlang hard werk. Volgens Sainz heeft een meeting met zijn engineers tijdens de zomer er mee voor gezorgd dat hij op het vlak van performance een belangrijke stap vooruit wist te zetten.

“Op het vlak van het begrijpen van de wagen, de manier van rijden, we hadden al voor de zomerpauze een beter gevoel,” vertelt Carlos Sainz over de vooruitgang die hij en Ferrari de voorbije maanden geboekt hebben. “Ik zat tijdens de zomerpauze samen met mijn engineers en we zegden oké, wat kunnen we doen om een raceweekend beter voor elkaar te krijgen, we hebben immers duidelijk veel snelheid, we deden enkele dingen goed maar kregen het nooit volledig voor elkaar.”

“Dus laat ons zien wat we kunnen doen om dat te verbeteren en tijdens de tweede seizoenshelft consistent te presteren want het potentieel is er dit jaar duidelijk.”

Na de zomer ging het inderdaad beter voor Sainz want in Zandvoort presteerde hij zowel tijdens de kwalificatie als de race beter dan Charles Leclerc. In Monza volgde een pole en een podiumplaats en in Singapore opnieuw de pole maar dan ook de overwinning.

“Zandvoort was een zeer goed weekend, Monza was bijna perfect en ik heb het gevoel dat het hier in Singapore perfect was,” blikt Sainz terug op de raceweekends na de zomerpauze. “Het heeft altijd geloond maar nu hebben we alles voor elkaar gekregen tijdens een raceweekend en ja, ik ben zeer blij voor mijn engineers, voor de mecaniciens, voor het team, voor iedereen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner