Fernando Alonso: “Dit was een race om snel te vergeten, ik had een ‘onbestuurbare’ wagen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor Aston Martin draaide het raceweekend in Singapore op een grote ontgoocheling uit. Volgens Fernando Alonso weten ze bij Aston Martin niet echt waardoor de slechte performance komt maar zal het komend raceweekend in Japan zeker beter moeten.

Op zaterdag liep het al mis bij Lance Stroll die tijdens de kwalificatie crashte en daardoor uiteindelijk ook niet deelnam aan de race. Voor Alonso verliep het niet veel beter. Van op P7 begon Alonso aan de race maar na een rommelige tweede racehelft die vooral gekenmerkt door een pitstop in ronde 44 die misliep moest Alonso aan de finish uiteindelijk genoegen nemen met de vijftiende plaats. Geen punten dus voor Aston Martin en Alonso.

“Ik denk dat we allemaal een sterk raceweekend in Singapore hadden verwacht, dat was niet het geval,” aldus Alonso. “We hadden niet de snelheid waarop we hoopten. Er gingen te veel dingen fout: een fout bij het in de pitlane rijden, een slechte pitstop, verkeer tijdens de race. Het was een race om snel te vergeten.”

Alonso hoopt dat het komend raceweekend in Japan een stuk beter zal gaan. Vooral de problemen met de bestuurbaarheid en het algemeen gedrag van de wagen moeten opgelost worden. Alonso liet op een bepaald moment zelfs over de boordradio verstaan dat de wagen ‘onbestuurbaar’ was.

“We moeten het bekijken want het was echt moeilijk rijden met de wagen, de achterkant van de wagen gedroeg zich niet goed,” aldus Alonso. “Na de pitstop reden we al snel de banden in de vernieling, het was een zware race. We moeten naar de details kijken, we hebben uiteraard de antwoorden nog niet maar het zal in Japan beter moeten.”