Carlos Sainz: “Monaco was het minst leuke podium uit mijn carrière”

Ferrari
Ferrari

De Spanjaard Carlos Sainz behaalde vorig jaar zijn allereerste podiumplaats met Ferrari. Het was ook zijn eerste F1-podium in Monaco maar echt veel genoten van zijn podiumplaats in Monaco heeft Sainz niet.

Carlos Sainz had tijdens de kwalificatie de vierde tijd gereden en mocht de race als derde aanvatten nadat teamgenoot Charles Leclerc last-minute niet kon starten door een probleem met zijn wagen. Leclerc maakte daags voordien een zware crash die uiteindelijk dus er voor zorgde dat de Monegask niet van op de pole kon vertrekken.

Sainz reed een sterke race en zag dat beloond met een tweede plaats achter racewinnaar Max Verstappen en voor Lando Norris die in de McLaren als derde op het podium finishte.

Op het podium kon Sainz naar eigen zeggen echter niet genieten want hij zat nog steeds met het gevoel dat er veel meer in zat. Sainz moest tijdens de kwalificatie door de crash van Leclerc zijn snelle ronde immers afbreken, een rondje dat volgens hem goed was voor de pole en dus mogelijk een overwinning in Monaco.

“Monaco was het podium uit mijn carrière waarvan ik het minst heb genoten,” aldus Sainz tegenover het Spaanse ‘Marca’. “Ik was echt pissed-off op zondag omwille van wat met Charles gebeurd was.”

“Ik herinner me dat ik gedurende drie dagen niet bekomen was van die enorme teleurstelling, het was mijn eerste kans op de overwinning en om een pole te veroveren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022