“Lewis Hamilton heeft evenveel redenen om te stoppen als om door te gaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens viervoudig F1-kampioen Alain Prost mogen we er niet zomaar vanuit gaan dat Hamilton komend seizoen opnieuw op de startgrid van de Formule 1 zal gaan.

Meteen na de GP van Abu Dhabi leek Lewis Hamilton zijn verlies enigszins sportief op te nemen en feliciteerde hij Verstappen met het behalen van de wereldtitel.

Maar het was in de dagen nadien dat Hamilton steeds meer begon te beseffen wat er allemaal gebeurd was tijdens het discutabel slot van de race op het Yas Marina Circuit. Ook Craig Slater van ‘Sky Sports’ meent dat Hamilton pas nadien tot het besef kwam en zich begon te verzetten tegen de uitslag en de beslissingen van de wedstrijdleiding.

“Ik heb met verschillende mensen gesproken die contact met hem hebben gehad,” aldus Slater.

“Wat ze me verteld hebben is dat hij aanvankelijk dezelfde avond zijn verlies goed heeft opgenomen maar dat het de dagen nadien pas bijzonder hard is aangekomen bij hem.”

Hamilton hult zich sindsdien in stilzwijgen is opvallend afwezig op zijn sociale media-kanalen. Dit alles leidt tot de speculatie dat Hamilton komend seizoen niet meer aan de start zal verschijnen.

De meningen binnen de F1-paddock en bij de F1-experten zijn echter verdeeld. Weinigen geloven dat Hamilton echt afscheid zal nemen, maar er zijn er echter ook die geloven in een afscheid.

Alain Prost is dan weer van mening dat het niet echt duidelijk is hoe het met Hamilton zal aflopen. De situatie is volgens hem niet zwart-wit.

“Het is moeilijk om je zijn situatie in te beelden en je in zijn schoenen te plaatsen,” aldus Prost volgens het Franse ‘Le Journal du Dimanche’.

“Hij heeft zeker en vast evenveel redenen om te stoppen als om door te gaan. Het is fifty-fifty. Mentaal heeft hij een enorme klap geïncasseerd, maar het zou bijzonder jammer zijn als hij niet op de startgrid zou staan.”

Prost blijft echter geloven in de vastberadenheid van Hamilton om terug te keren en met de volledig nieuwe F1-bolides een nieuwe uitdaging aan te gaan.

“Ik wil optimistisch blijven want er staat nog een achtste wereldtitel op het spel en er zijn uiteraard de nieuwe technische regels met mogelijk drie teams en vier of vijf rijders die voor de titel zullen strijden.”

“Dat is een uitdaging die Lewis volgens mij wil aangaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022