“Nieuwe Ferrari F1-bolide krijgt agressieve neus en pull-rod voorwielophanging”

Ferrari
Ferrari

Ferrari begon al zeer vroeg met de ontwikkeling van haar nieuwe F1-bolide voor 2022 en de focus verschoof ook zeer snel van de 2021-bolide naar die voor dit jaar. Volgens het Italiaanse ‘Formu1a.uno’ zal de nieuwe Ferrari-bolide gekenmerkt worden door een agressieve neus.

De ingrijpende reglementswijzigingen die resulteren in compleet nieuwe en andere F1-bolides zorgen ervoor dat Ferrari de unieke kans krijgt om in één klap veel terrein op Mercedes en Red Bull goed te maken. Bij Ferrari hopen ze inderdaad met hun 2022-bolide terug te keren naar de absolute top van de Formule 1.

Voorlopig blijft het gissen hoe de nieuwe F1-bolides van de teams eruit zullen zien maar volgens bronnen van het Italiaanse ‘Formu1a.uno’ zal de nieuwe Ferrari F1-bolide gekenmerkt worden door een erg agressieve neus. Daarnaast zou Ferrari ook teruggrijpen naar een voorwielophanging met ‘pull-rod’.

Een ‘pull-rod’ zou verschillende voordelen hebben op aerodynamisch vlak alsook de gewichtsverdeling van de wagen. Volgens diverse geruchten zou ook McLaren een ophanging met ‘pull-rod’ gebruiken.

Eveneens volgens ‘Formu1a.uno’ zal Ferrari de zogenaamde ‘fire-up’ van haar nieuwe F1-bolide zo lang mogelijk uitstellen omdat het zo veel mogelijk tijd wil hebben om motoronderdelen alsook onderdelen voor haar wagen te kunnen ontwikkelen. Daardoor wil het haar wagen en onderdelen zo laat mogelijk laten homologeren.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022