Maserati sluit terugkeer naar de Formule 1 niet uit: “Eerst focus op de Formule E”

Maserati
Maserati

Vanaf 2023 neemt het iconische Italiaanse automerk Maserati deel aan de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1. Bij Maserati sluiten ze zelfs een toekomstige terugkeer naar de Formule 1 niet uit.

Met veel trots kondigde Maserati aan dat het vanaf 2023 zal deelnemen aan de Formule E. Uiteraard is ook de Formule E erg blij met dat nieuws want eind dit jaar trekt met Mercedes de zoveelste constructeur zich terug uit de elektrische raceklasse.

Ongeloof was er onlangs nog bij de Formule E-oprichter Alejandro Agag dat Mercedes, de huidige kampioen in de Formule E, zich na het aanstaande seizoen zal terugtrekken uit de sport maar nu is er dus ook een serieuze opsteker voor Agag. Met Maserati keer het iconische Italiaanse automerk voor het eerst in 66 jaar terug naar de ‘single seater-racerij’.

Met haar deelname aan de Formule E onderstreept Maserati haar sportieve en elektrische ambities maar de aankondiging wakkert ook speculaties aan over een eventuele terugkeer naar de Formule 1. Die speculaties komen niet als een verrassing, zeker gezien het feit dat enkele jaren geleden ook Alfa Romeo terugkeerde naar de Formule 1.

“De tijd zal het uitwijzen,” antwoordde Davide Grasso, de CEO van Maserati, toen hem werd gevraagd of Maserati overweegt om in de nabije toekomst nog bijkomend deel te nemen aan een andere raceklasse.

“Dat ander kampioenschap dat wordt geleid door mijn vriend Stefano Domenicali, is dat de speculatie?”

“We zullen zien, de tijd zal het uitwijzen. Laat ons focussen op de Formule E en mijn goede vriend Alejandro. Dit is een belangrijke stap voor ons.”

“De Formule 1 is duidelijk de koningsklasse, het bepalende kampioenschap in de autosport. Het is een geweldige competitie en Maserati is er samen met Juan Manuel Fangio wereldkampioen in geworden. Deze vraag is dan ook niet helemaal onterecht. Mijn antwoord zou dat wel zijn.”

Juan Manuel Fangio en Maserati kroonden zich in 1957 tot wereldkampioen in de Formule 1.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022