Carlos Sainz: “Monaco was waarschijnlijk onze enige kans op een overwinning”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Monaco eindigde Carlos Sainz als tweede op het podium, een resultaat waarvoor hij op voorhand ongetwijfeld had willen tekenen. Tegelijkertijd is het ook een beetje ‘zuur’ want Monaco vormde dit seizoen waarschijnlijk een unieke kans op de overwinning.

“Mercedes en Red Bull hebben nog steeds een voorsprong op ons en het zal erg moeilijk voor ons zijn om met hen te strijden voor de pole of de overwinning,” aldus Sainz.

“We hadden verwacht om in Monaco goed te zijn maar we hadden niet verwacht om voor de pole of de overwinning te strijden. We hadden echter wel verwacht om dichter bij de top te zitten.”

Volgens Sainz waren er verschillende redenen waarom Ferrari in Monaco een heel stuk competitiever was.

“Het is een combinatie van allerlei aspecten die plots samen komen. Op een speciale plaats zoals Monaco kan het plots lukken.”

“Kijk alleen al naar de karakteristieken van het circuit in Monaco en kijk naar welke erop gelijken. Je zal er niet veel vinden. Zelfs op de circuits waarvan je denkt dat ze er wat op lijken betekent dat volgens mij nog niet dat we er voor de pole of het podium zullen strijden.”

“Dat is ook meteen de reden waarom het vorig weekend een bittere pil was. Je weet niet wanneer de volgende kans zich zal voordoen. We moeten echter met trots en een opgeheven hoofd vooruit kijken.”

“Ik denk dat we in Baku niet de allerbeste op het lange rechte stuk zullen zijn maar als we tijd kunnen goedmaken op het smallere gedeelte dan zou het best oké moeten zijn,” besluit Sainz.