Carlos Sainz na snelste tijd: “Het verrast me dat we zo snel zijn”

Ferrari
Ferrari

Op zijn verjaardag slaagde Carlos Sainz er gisteren op het circuit van Monza in om de snelste tijd te rijden. Sainz kon geen beter cadeau krijgen op zijn 29ste verjaardag maar tegelijkertijd is hij ook verbaasd dat de Ferrari F1-bolide op het circuit van Monza zich plots anders gedraagt en veel beter weet te presteren.

“Het kan niet veel beter zijn dan dit,” begon Carlos Sainz zijn terugblik op de vrijdag. “Het was een om eerlijk te zijn een vlotte dag. Het is geweldig om terug te zijn op een circuit zoals Monza en vanaf de eerste ronde van de eerste oefensessie voelde de wagen na een moeilijk weekend op Zandvoort opnieuw normaal aan.”

“De wagen lijkt dit weekend over een goede snelheid te beschikken en de karakteristieken van het circuit lijken beter bij ons te passen. Het is eigenlijk dezelfde wagen maar om de één of andere reden voelde de wagen veel beter aan, wat me verwart.”

“Van zodra we met de wagen op de baan gingen paste hij ziich om de één of andere reden beter aan en het was veel makkelijker om de afstelling te doen. Het betekent niet dat we tijdens de kwalificatie de pole gaan veroveren en de race gaan winnen maar het voelt in ieder geval veel beter.”