“Carlos Sainz naar Red Bull Racing, dat is een no-brainer voor mij”

Ferrari
Ferrari

Volgens Sky Sports-analist Martin Brundle is er voor Carlos Sainz slechts één logische keuze op het vlak van een racezitje voor volgend jaar: Red Bull Racing.

Al wekenlang doen er geruchten de ronde over de toekomst van Carlos Sainz. De Spanjaard moet eind dit seizoen Ferrari verlaten en heeft voorlopig nog geen racezitje voor volgend seizoen. Gezien zijn jarenlange ervaring en erg goede resultaten tot dusver dit seizoen, waaronder een overwinning in Australië, lijkt Sainz veel interesse op te wekken bij andere teams.

Sainz werd aan een eventuele overstap naar Aston Martin gelinkt maar zijn naam wordt ook regelmatig gelinkt aan Mercedes en Red Bull. Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle is er echter maar één logische keuze voor Sainz: Red Bull Racing.

“Het is echt zwaar voor hem,” aldus Brundle tijdens de ‘Sky Sports F1’ podcast. “Voorafgaand aan het seizoen zei ik dat hij waarschijnlijk zou vliegen omdat de druk wat weg is, hij kan wat meer voor zichzelf rijden omdat het team hem heeft ingeruild voor Lewis Hamilton.”

“Zijn natuurlijk talent is dat hij steeds er voor gaat en dat hij niets te verliezen heeft en alles te winnen. Met de juiste mentaliteit kan hij ervoor gaan en vliegen en het tegen iedereen opnemen, hij kan iedereen tonen dat ze ongelijk hebben.”

“Dat is exact wat hij gedaan heeft en hij heeft Charles Leclerc op sommige vlakken doen spartelen. Ik zou Charles Leclerc nooit onderschatten maar ik zou ook Carlos Sainz nooit onderschatten.”

“Ik begrijp de keuze van Ferrari, de twee grootste merken in de F1 momenteel zijn waarschijnlijk Ferrari en Lewis Hamilton en ze komen samen, wat een geweldig verhaal is.”

“Ik denk dat Mercedes voor Antonelli zal gaan, als hij er klaar voor is zullen ze proberen om hem in het racezitje van Lewis Hamilton te plaatsen.”

“Maar zal Sergio Perez het racezitje bij Red Bull behouden? Dat is de sleutel voor de racezitjes.”

“Want Sainz in de Red Bull plaatsen is een no-brainer voor mij, of een Aston Martin of een Mercedes als het kan. Hij heeft nu de ervaring, de snelheid, hij is nog jong en wordt nog beter.”

Sainz werd de voorbije weken ook meermaals aan Audi gelinkt maar volgens Martin Brundle zou het nu geen goede beslissing van Sainz zijn om Sauber, gekend als het Stake F1 team, dat vanaf 2026 het Audi F1 team wordt te vervoegen.

“Het probleem dat ’team Sainz’ heeft is dat Sauber, laat het ons Audi noemen, dat ze hem onder druk zetten voor een langdurige overeenkomst, wat betekent dat hij volgend jaar al voor Sauber zou moeten racen en dat al zijn kansen dan afhangen van hoe snel Audi met haar nieuwe power unit zal zijn, wanneer ze competitief worden. Dat is geen eenvoudige opdracht.”

“Hij zou ook nog drie of vier seizoenen voor een ander team kunnen rijden en vervolgens Audi vervoegen wanneer ze rijp zijn en klaar om er volledig voor te gaan.”