“China wordt een zeer belangrijke test voor Ferrari en haar strijd met Red Bull”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zal de komende race, de GP van China, een belangrijke test voor Ferrari vormen. Er zal naar alle waarschijnlijkheid onder opmerkelijk koudere omstandigheden worden gereden dan tijdens de eerste vier races van het seizoen en bij Ferrari zullen ze met veel aandacht opvolgen of ze zich ook onder die omstandigheden dichter bij Red Bull bevinden.

De eerste vier races van het seizoen heeft Ferrari zich achter Red Bull tot ‘best of the rest’ geprofileerd. In Australië wist Carlos Sainz zelfs te winnen en was er door de tweede plaats van Leclerc zelfs sprake van een dubbeloverwinning. Maar ook tijdens de voorbije race in Japan verliep het erg goed.

“Ik denk dat alles zeer goed ging op zondag,” blikt Ferrari-teambaas Frederic Vasseur terug. “De strategie was op beide wagens van ons goed, het bandenmanagement was onder controle, de pitstops verliepen goed.”

In vergelijking met vorig jaar is het bandenmanagement op de Ferrari SF-24 een heel stuk beter. De bandenstrategie van Charles Leclerc verliep erg goed waardoor hij uiteindelijk als vierde wist te finishen, dit nadat hij als achtste was begonnen. De erg goede strategie van Leclerc stond in groot contrast met die van McLaren-rijder Lando Norris.

“Ik denk dat we van bij het begin van het seizoen een veel beter bandenmanagement hebben en minder bandendegradatie. We slaagden erin om in Jeddah de snelste ronde te rijden. Dat was bijna ook tijdens de GP van Japan het geval.”

Vasseur werd vervolgens gevraagd of Ferrari zich dichter bij Verstappen en Red Bull had kunnen bevinden onder koudere omstandigheden. Daarbij verschoof de aandacht van Vasseur naar de volgende race in China. Die race zal volgens Vasseur omwille van de veel koudere omstandigheden een belangrijke test voor Ferrari vormen.

“Ik denk dat China ons de kans biedt om getest te worden onder veel nettere omstandigheden,” aldus Vasseur. “Maar ik weet het niet. Ik ben niet zeker dat we ons in een betere toestand bevinden. Je kent de motorafstelling en hoeveelheid brandstof van de overige teams niet.”