Fernando Alonso onthult zijn motivatie voor contractverlenging tot 2026 bij Aston Martin

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Na weken van speculaties kondigde Fernando Alonso plots een contractverlenging bij het Aston Martin F1 team aan. Alonso zal nog minstens tot eind 2026 voor Aston Martin racen en dat kwam voor hemzelf uiteraard niet als een verrassing, al had hij wel even tijd nodig om over zijn toekomst na te denken.

“Er is niet veel veranderd sinds we in februari tijdens de presentatie van de wagen gesproken hebben,” vertelde Alonso naar aanleiding van de aankondiging van zijn contractverlenging tegenover de media. “Ik had enkele races of enkele weken nodig om zelf na te denken, of ik me nog wou verbinden aan enkele jaren in de Formule 1 omdat de kalenders echt wel intenser zijn geworden, de wagens ook.”

“Mijn liefde voor de F1 en mijn liefde voor Aston Martin zijn niet veranderd maar ik had deze tijd nodig om met mezelf te overleggen en een beslissing te nemen over mijn toewijding.”

“De F1 vergt overduidelijk veel van jouw tijd, al jouw energie. Je moet eigenlijk bijna alles in je leven opgeven om te blijven racen en ik wou gewoon met mezelf overleggen om te zien of ik dat wou doen.”

Alonso onthulde ook dat hij de beslissing om in de F1 te blijven vorig maand al had genomen, meer bepaald na de GP van Australië. Daarop volgden er onmiddellijk gesprekken met Aston Martin.

“Het was niet al te moeilijk,” aldus Alonso. “Ik denk dat we allebei hetzelfde wilden, ik wil blijven racen met Aston Martin en zij wilden me het racezitje blijven geven.”

“Wanneer twee partijen iets willen dan bereik je op een bepaald punt een overeenkomst. Ik ben opgewonden dat ik blijf racen met dit team waar ik me enorm thuis voel.”

“Het was ook een gevoel van loyaliteit die ik wou uiten tegenover het team. Anderhalf jaar geleden zijn we beginnen samenwerken en we hebben zovele dingen bereikt, sommige daarvan zijn ongezien in de F1, om zoveel hoogtepunten te bereiken op zo’n korte periode.”

Ik had het gevoel dat dit nog maar het begin van een reis is. Dit kon nog niet het einde van de reis van Aston Martin en mezelf zijn.”

Alonso zal in 2026 de leeftijd van 45 jaar bereiken, waarmee hij met die leeftijd de oudste rijder zou zijn die in de Formule 1 geracet heeft sinds de vroege jaren zeventig.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print