Carlos Sainz niet blij met beslissing stewards: “Ze speelden met mijn positie en die van de McLarens”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijder Carlos Sainz was na afloop van de race niet te spreken over een instructie van de stewards om een McLaren te laten passeren terwijl hij daarvoor al de andere McLaren zelf voorbij had laten gaan.

De instructie van de stewards kwam er na een fel gevecht tussen Sainz en beide McLarens tijdens de openingsronde van de race. Sainz besloot om Ricciardo uit voorzorg opnieuw voorbij te laten.

Wat later volgde de instructie van de stewards om Lando Norris voorbij te laten, iets dat Sainz onrechtvaardig en verwarrend vond, zo moest hij immers twee posities toegeven.

“Tijdens de eerste ronde was er wat een rommeltje met twee McLarens, ik was met beide aan het vechten, ik probeerde me tegen hen te verdedigen. Ik slaagde erin om voor hen beide te blijven maar besloot uiteindelijk om één van de McLarens voor te laten mochten de stewards actie willen ondernemen,” vertelde Sainz tegenover ‘Sky F1’.

“Uiteindelijk ondernamen ze ook actie, ook al liet ik één van hen beide opnieuw passeren. Dat is om eerlijk te zijn wat verwarrend en ik hou er niet van hoe ze met de posities spelen want ik vind dat wat ik deed, één van hen beide voorbij laten, al een mooi gebaar was en eigenlijk voldoende was.”

Carlos Sainz finishte de race uiteindelijk als zevende nadat hij tijdens het slot van de race Valtteri Bottas nog voorbij hem zag gaan.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022