Carlos Sainz niet tevreden: “De wagen was beter dan het resultaat”

Ferrari
Ferrari

Tijdens zijn thuisrace finishte Carlos Sainz op de zevende plaats maar echt tevreden met dat resultaat was de Spanjaard niet. Volgens Sainz zat er immers meer in zijn wagen dan een zevende plaats.

Sainz startte de race van op de zesde plaats maar verloor bij de start meteen twee plaatsen. Niet ideaal op een circuit waarop het erg moeilijk om in te halen is en dat zien we ook in zijn uiteindelijk resultaat.

“Ik ben eerlijk gezegd niet echt tevreden,” vertelde Sainz na afloop. “De wagen was beter dan het resultaat dat we behaalden.”

“Ik had tijdens de race voor de eerste keer dit jaar het gevoel dat we over de snelste wagen van het middenveld beschikten. Mijn eerste ronde was echter niet goed.”

“Eigenlijk kwam het vooral door de eerste bocht waar ik ingesloten geraakte en geen richting uit kon gaan. Ik zal moeten bekijken wat ik in de toekomst beter kan doen zodat ik niet zoveel plaatsen verlies.”

Na de slechte start moest Sainz zich immers terug naar voor proberen vechten en op het Circuit de Barcelona-Catalunya is dat niet echt eenvoudig.

“Vanaf die eerste ronde waren we aan het vechten om terug te keren. Inhalen was zeer moeilijk, het was mogelijk, maar zeer, zeer moeilijk, zeker voor ons.”

“We hebben een goede strategie gehanteerd, maakten enkele goede pitstops en we slaagden erin om zevende te worden. Ik heb echter het gevoel dat we wat punten hebben laten liggen.”