Carlos Sainz: “Nieuwe Ferrari F1-bolide is iets meer tricky om mee te rijden”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de kwalificatie moest Carlos Sainz opnieuw zijn meerdere erkennen in teamgenoot Charles Leclerc. Sainz mag echter van op de derde plaats op de grid vertrekken. Volgens Sainz is het dit seizoen iets meer tricky om met de huidige wagen te rijden, iets dat ook Leclerc ondervond tijdens zijn spin in Q3.

“Ik vind het een beetje meer tricky, je krijgt sneller plots een ‘snap’ met de wagen dan vorig jaar,” aldus Sainz wanneer hem gevraagd wordt waarom hij de performance van Leclerc niet kon evenaren.

“Het is waarschijnlijk één van de redenen waarom ik me nog niet helemaal bevind waar ik wil.”

“Ik zie dat Charles duidelijk blijer is met de wagen en er iets meer mee ‘speelt’ dan ik. Het geeft hem op het vlak van rondetijd wat een voordeel tegenover mij.”

“Maar de wagen is snel en dat is het belangrijkste. Ik moet me er gewoon aan zien aan te passen, het juiste gevoel krijgen waardoor ik wat meer met de achterkant van de wagen kan ‘spelen’.”

“Ik doe mijn huiswerk in de simulator en iedere keer wanneer ik op het circuit ga. Ik probeer mezelf te pushen zodat ik de nieuwe balans gewoon wordt. Ik zal er geraken.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022