George Russell: “Mercedes maakt tijdens de race kans tegen Ferrari”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de kwalificatie reed George Russell naar de vierde tijd op meer dan zes tienden van polesitter Charles Leclerc in de Ferrari. Toch is Russell er van overtuigd dat Mercedes tijdens de race kans maakt tegenover Ferrari.

Sinds de GP van Miami lijkt Mercedes vooruitgang te boeken en in Barcelona zag het er tijdens de kwalificatie zelfs even naar uit dat Mercedes zou kunnen gaan meestrijden voor de polepositie. Dat was uiteindelijk niet het geval maar met een vierde tijd slaagde George Russell er wel in om één van beide Red Bulls te verslaan.

“Het was niet onze meest perfecte kwalificatie,” aldus Russell. “We kregen de banden niet in het juiste temperatuurvenster en ik vond dat er nog wat rondetijd te rapen viel.”

“We zijn echter nog steeds vierde en dat is onze beste kwalificatie dit seizoen.”

Russell was tijdens de kwalificatie meer dan zes tienden trager dan Charles Leclerc maar hij denkt wel dat Mercedes tijdens de race kans maakt om de strijd met Ferrari aan te gaan. In Red Bull ziet Russell dan weer de favoriet voor de race.

“Als ik naar de snelheid kijk dan zagen we op vrijdag dat we een betere racesnelheid hadden dan kwalificatiesnelheid,” aldus Russell.

“Ik denk dat we echt kans maken tegenover Ferrari. Wat Red Bull betreft, en zeker Max, lijkt het dat ze wel wat sneller zijn dan de rest. Er kan dan ook veel gebeuren tijdens de race.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023