Charles Leclerc zeer blij met veroveren pole ondanks ‘foutje’: “De wagen was geweldig”

Ferrari
Ferrari

Ondanks een spin tijdens zijn eerste snelle run in Q3 slaagde Charles Leclerc er tijdens zijn ultieme en enige poging toch in om de polepositie te veroveren. Na afloop van de kwalificatie was Leclerc dan ook zeer blij.

Nadat Leclerc tijdens de drie oefensessies telkens de snelste was ging de Monegask als grote favoriet voor de pole de kwalificatie in. Lelcerc kende echter een moeizame kwalificatie met een spin in de chicane tijdens zijn eerste poging in Q3.

Voor Leclerc werd het dan ook alles of niets tijdens zijn laatste ultieme poging en het werd uiteindelijk alles want hij veroverde de polepositie.

“Het was een zeer, zeer moeilijke sessie,” vertelde Leclerc na afloop in het parc fermé. “Zeker in Q3 omdat ik een fout maakte tijdens mijn eerste run.”

“Vervolgens had ik uiteraard nog maar één poging maar die ging zeer goed. Ik kende enkele ‘momenten’ tijdens mijn ronde maar uiteindelijk kreeg ik het voor elkaar en ik ben zeer, zeer blij met de pole. Het was een zeer goed rondje en de wagen was ook geweldig dus ik ben zeer blij.”

Wat de race betreft zal het vooral uitkijken worden met de banden, dat beseft ook Leclerc.

“Ik bevind me in een erg sterke positie voor de race,” aldus Leclerc. “De voorbije races hebben we in vergelijking met Red Bull echter problemen ondervonden met de banden.”

“Max staat net achter me en als we de banden niet goed managen dan verliezen we. We moeten onze banden morgen goed managen om te kunnen winnen.”

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer