Max Verstappen: “Jammer dat ik een probleem had tijdens mijn laatste run”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen leek aanspraak te maken op de polepositie maar door een technisch probleem kon Verstappen niet aan zijn ultieme laatste run beginnen. Verstappen moest daardoor genoegen nemen met de tweede tijd.

“Dat is altijd lastig om te zeggen,” antwoord Verstappen wanneer hem na afloop werd gevraagd of het probleem hem de pole heeft gekost. “Ik kon m’n laatste run niet doen. De DRS opende niet.”

“Ik klikte wel op de knop, maar hij ging niet open. Na bocht negen vroeg het team me om het nog eens te checken en toen ging-ie wel open. Heel apart. Het is jammer, maar hier op de eerste startrij staan na het weekend dat we tot nu toe hebben gehad, is een goede prestatie. Maar natuurlijk was ik nog graag voor die laatste run gegaan.”

Verstappen kijkt echter met vertrouwen naar de race waarin bandenmanagement volgens Verstappen opnieuw cruciaal zal zijn en het resultaat van de race zal bepalen?

“Er kan natuurlijk van alles gebeuren. Maar je ziet wel dat Ferrari het hele weekend al best wel wat snelheid heeft. Dus wat betreft snelheid denk ik dat zij er iets beter voor staan. Maar we gaan het morgen in ieder geval proberen natuurlijk. Maar over het algemeen was dit een wat moeilijker weekend voor ons.”

“Het meeste draait daar natuurlijk om. Je moet natuurlijk ook gewoon de snelheid in de auto hebben. Hopelijk ben ik iets beter op de banden dan Ferrari. Maar als ik kijk naar hun run in de derde vrije training ziet het er daar ook wel sterk uit. Dus even afwachten.”

“Morgen wordt het natuurlijk weer erg heet. Op dit circuit wordt het best lastig om in te halen, maar we gaan het zien. Hopelijk is onze auto weer wat vriendelijker voor de banden. Maar dat is lastig om op dit moment te zeggen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer