Carlos Sainz onthult oorzaak van stevige crash tijdens oefensessie: “Ik was plots een passagier”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie op het Yas Marina Circuit vloog Carlos Sainz plots van de baan en crashte hij zwaar in de TecPro-Barriers. Carlos Sainz kon gelukkig zonder ernstige verwondingen uit zijn zwaar gehavende F1-bolide en hij heeft een vermoeden waarom hij van de baan vloog.

“Ik voel me goed,” zei Sainz na zijn crash. “Het was een redelijk stevige crash maar met de veiligheid van deze wagens kom je ongeschonden uit zo’n stevige crashes. Uiteraard ben ik wat stijf maar niets om je zorgen over te maken.”

“We hebben enkele dingen veranderd tussen de eerste en tweede oefensessie en dat heeft waarschijnlijk een invloed gehad, al ga ik uiteraard niet in detail gaan. Helaas kon ik de wagen niet onder controle houden.”

“Plots was er een ‘snap’ en het is op zo’n moment dat je het gevoel hebt dat je volledig een passagier bent en dat je wenst dat je misschien iets anders had gedaan.”

Volgens Sainz heeft een hobbel in de baan de crash mee veroorzaakt. Sainz liet ook verstaan dat hij al tijdens de eerste oefensessie bijna verschalkt werd door dezelfde bult.

“Omwille van één of andere reden is het circuit redelijk veranderd, er zijn twee bulten,” aldus Sainz. “Eentje bij de exit van de tweede bocht en eentje aan het begin van de derde bocht, bulten die voor problemen zorgen met deze nieuwe generatie wagens.”

“Ik werd reeds in de eerste oefensessie bijna verschalkt, ik moest enkele dingen aan de afstelling van de wagen aanpassen om te proberen ervan verlost te geraken.”

“Omwille van een reden, werd ik in dat rondje verrast. Het moet een bepaalde hoek of de manier waarop ik die bult nam, het zorgde ervoor dat ik een passagier werd.”

“We hebben al eerder gezien dat met deze generatie wagens zo’n kleine bulten voor redelijk zware crashes kunnen zorgen.”