Charles Leclerc: “Dit is een mooi begin maar er wacht ons nog een grote uitdaging”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de tweede oefensessie op het Yas Marina Circuit reed Charles Leclerc de snelste tijd. Door een crash van Carlos Sainz werden er echter weinig rondjes gereden en dus ook minder data dan voorzien verzameld. Leclerc blijft dan ook voorzichtig want er wacht Ferrari een intense strijd met Mercedes.

“Ja, het was een positieve dag. Ik deed slechts één rondje op de medium band en vervolgens ging ik meteen naar de zachte bandencompound en het voelde goed,” blikt Leclerc terug op zijn vrijdag. “Het is een goed teken wanneer je zo aan een weekend begint, ik hoop dat we een geweldig weekend hebben.”

En dat geweldig weekend zal nodig zijn als Ferrari uiteindelijk tweede wil worden in het constructeurskampioenschap. Momenteel heeft het nog vier punten achterstand op Mercedes en tijdens de eerste oefensessie reed George Russell de snelste tijd.

“Het is juist dat ook Mercedes er zeer sterk uitziet,” aldus Leclerc. “Ik weet niet wat er juist tijdens de tweede oefensessie is gebeurd maar ze zagen er wat minder sterk uit in vergelijking met de eerste oefensessie, we hebben dan ook nog redelijk wat werk te doen want we zullen dit weekend met hen strijden.”

De voorbije jaren presteerde Ferrari wisselvallig op het Yas Marina Circuit en Charles Leclerc waagt zich voorlopig dan ook nog niet aan een voorspelling.

“Ik wacht nog even alvorens te zeggen dat dit voor ons een sterk circuit is!” blijft Leclerc voorzichtig. “We moeten ons nog op zaterdag in de kwalificatie bewijzen en vervolgens zal het bandenmanagement de grootste uitdaging van het weekend worden. We weten dat we ons goed moeten voorbereiden op de race en dat zullen we ook doen.”