Carlos Sainz op het podium: “Aangename verrassing dat ik een Red Bull kon volgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tijdens de GP van Bahrein slaagde Carlos Sainz erin om teamgenoot Charles Leclerc te verslaan en op het podium te finishen. Sainz spreekt dan ook van een positieve start van het seizoen.

“Ik had vandaag echt een goed gevoel,” blikt Sainz terug op zijn race. “De start was niet ideaal maar vervolgens slaagde ik erin om de banden goed te managen en vanaf dan kon ik mijn snelheid rijden, ik haalde twee of drie wagens in op weg naar het podium en aan het einde van de race kon ik hetzelfde tempo als een Red Bull rijden, wat een aangename verrassing was.”

“Dat volstaat echter nog niet. Dat is niet waar we ons willen bevinden. Het is echter een goede stap vooruit in vergelijking met vorig jaar en een solide start van het seizoen.”

Sainz was tevreden over zijn racesnelheid, die dus duidelijk een stap vooruit was met vorig jaar, en ook de gehanteerde strategie was volgens Sainz goed.

“We hadden een duidelijk plan met de zachte band gevolgd door twee keer de harde bandencompound,” aldus Sainz. “Met de harde band op de wagen voelden we ons wat meer comfortabel want die raakte minder oververhit, hij degradeert ook minder. Het is wel wat meer tricky om die band op te warmen waardoor de voorste banden wel eens durven blokkeren. Eenmaal de banden goed kunnen laten functioneren dan kunnen we pushen.”

“Bij Red Bull zie je andere dingen, andere strategische keuzes, maar dat is mooi aan de Formule 1. Wij konden vandaag wat met de strategie spelen.”