Max Verstappen wint op dominante wijze: “Ik was één met de auto!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Een oppermachtige Max Verstappen is er ook tijdens de eerste race van het nieuw F1-seizoen in geslaagd om op erg vlotte wijze de GP van Bahrein te winnen. Verstappen spreekt van een geweldige start van het seizoen en kijkt ook al uit naar de volgende race die binnen amper een week plaatsvindt.

“Simply lovely,” vertelde Verstappen toen hij gefinisht was. “Het was een geweldige race en de balans van de auto was ongelooflijk goed. Een een-tweetje scoren is een fantastisch begin van het jaar. Ik had me niet meer kunnen wensen.”

Tijdens de start van de race bleef Verstappen aan de leiding en dat effende het pad naar een erg vlotte overwinning.

“Mijn start was goed. De eerste bocht is een krappe haarspeldbocht, dus daar verdedig je het liefst de binnenkant. Dat lukte en daarna konden we ons op onze eigen race richten,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Het ging tijdens de race in Bahrein beter dan verwacht. De auto ging op alle compound banden erg goed, we waren snel en het was een genot om vandaag te rijden. Zo’n dagen waarop alles perfect verloopt zijn speciaal, omdat je die niet vaak hebt. Ik was echt één met de auto, alles voelde geweldig.”