Carlos Sainz over problemen dit seizoen: “Ik moest mjn volledige rijstijl aanpassen”

Ferrari
Ferrari

Na een sterk eerste seizoen bij Ferrari verloopt het huidige seizoen voor Carlos Sainz een heel stuk moeilijker. Volgens Sainz zijn daar verschillende redenen voor maar vooral het moeten aanpassen van zijn rijstijl is een cruciaal aspect geweest.

Charles Leclerc slaagde er bij het begin van het seizoen veel beter in om alles uit de nieuwe Ferrari F1-bolide te halen. Carlos Sainz was een stuk trager dan Leclerc en leek tijdens het grootste deel van het seizoen moeilijkheden te ondervinden met zijn wagen.

“Het was eerst en vooral frustrerend na zo’n sterk eerste jaar bij Ferrari, een jaar waarin ik zeer weinig problemen met de wagen ondervond,” aldus Sainz tegenover ‘Motorsport.com’.

“Ik had het gevoel dat ik, na de eerste races in 2021, ik snel de limiet van de wagen kende. Ik moest slechts één of twee tienden vinden in een specifieke bocht en ik was klaar om ervoor te gaan. Dat is ook de reden waarom ik tijdens de tweede seizoenshelft in 2021 zo sterk presteerde.”

“Dit jaar beschikten we eindelijk over een competitieve wagen, eindelijk een wagen waarmee voor overwinningen kon gestreden worden, en plots bevind ik me in een situatie waarin ik me nog nooit heb bevonden, namelijk meer dan twee tienden verwijderd zijn.”

“Ik ben nooit meer dan twee tienden trager geweest dan mijn teamgenoot, ik krabde me in de haren en vroeg me af waar ik al die tijd liet liggen. Het was erg frustrerend want het was de eerste keer dat ik over een wagen beschikte die me in staat zou stellen om voor overwinningen te strijden.”

Carlos Sainz liet verstaan dat hij zijn rijstijl moest aanpassen en dat hij eigenlijk pas tegen de negende race in Canada ‘een klik maakte’ en zijn rijstijl serieus wist aan te passen aan de wagen van dit seizoen.

“Ik heb het redelijk geheim gehouden waardoor ik problemen had,” aldus Sainz. “Ik denk dat de mensen die de sport begrijpen, of een grondige analyse doen, weten waar de oorzaak van mijn problemen lag. Maar om het kort samen te vatten, ik moest mijn volledige rijstijl aanpassen.”

“Ik moest echt de manier waarop ik reed volledig aanpassen, op een erg onnatuurlijke manier. Ik moest het onnatuurlijk wijzigen en natuurlijk maken, wat erg veel tijd vergt.”

“Ik moest ook dingen proberen met mijn afstelling. De meeste dingen gingen de verkeerde richting uit, vervolgens moest ik terug de juiste richting uitgaan en dat vraagt redelijk wat races tijd. Er kan niet meer getest worden, je moet tijdens de raceweekends testen.”

“Dat betekent dat je eventueel met een afstelling die niet goed functioneert een raceweekend moet afwerken en ook het weekend daarna presteer je dan niet goed.”

“De frustratie werd alleen maar groter en ik denk dat ik min of meer rond Canada eindelijk een oplossing had gevonden en beter begon te presteren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022