“Charles Leclerc krijgt gridstraf door test met nieuwe ICE”

Ferrari
Ferrari

Ferrari zal komend weekend normaal gesproken bij Charles Leclerc een nieuwe interne verbrandingsmotor (ICE) plaatsen. Als dat daadwerkelijk het geval is dan krijgt Leclerc een gridstraf voor de GP van de Verenigde Staten.

Volgens diverse bronnen zal Ferrari de nieuwe specificatie van de interne verbrandingsmotor bij Leclerc plaatsen om de betrouwbaarheid van het bewuste onderdeel van de motor te verbeteren, dit uiteraard met het oog op de ontwikkeling van de motor voor 2023.

Er geldt wel degelijk een motorbevriezing de komende jaren maar teams mogen, mits toestemming van de FIA, toch onderdelen vervangen door een ander exemplaar als dit tot doel heeft de betrouwbaarheid te verbeteren.

In Japan plaatste Leclerc zijn vijfde exemplaar van de interne verbrandingsmotor maar Ferrari zou van de FIA toestemming gekregen hebben om een nieuwe specificatie van de ICE te plaatsen. Er zouden geen grootse wijzigingen aan het ontwerp gebeurd zijn maar wel andere materialen gebruikt zijn die de betrouwbaarheid moeten verbeteren.

Uitgerekend de betrouwbaarheid liet dit seizoen bij momenten te wensen over bij Ferrari. Met het oog op 2023 kan de nieuwe specificatie van de ICE een belangrijk verschil maken in het verbeteren van de motorprestatie.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022