Damon Hill: “Ferrari was bedroevend in 2022”

Ferrari
Ferrari

Damon Hill vertelt dat Ferrari dit jaar een kans laten liggen heeft om de eerste wereldtitel sinds 2008 te veroveren.

De wereldkampioen van 1996 neemt geen blad voor de mond en noemt de prestatie van Ferrari bedroevend. De Scuderia had tijdens de eerste races van het seizoen de snelste auto en na drie races had Charles Leclerc al een mooie voorsprong in het kampioenschap, mede door de betrouwbaarheidsproblemen waar Red Bull toen mee worstelde.

Nog eens drie races verder nam Verstappen de leiding in het kampioenschap weer over om deze niet meer af te geven. Als het niet lag aan de vreemde tactische keuzes van de teamleiding was het Leclerc zelf die al eens een steek liet vallen en dat alles samen maakt dat de strijd tussen Ferrari en Red Bull er dit jaar nooit gekomen is.

In de ‘F1 Nation’-podcast vertelt Damon Hill dat hij het teleurstellend vindt dat Ferrari er niet in geslaagd is om Red Bull het vuur wat meer aan de schenen te leggen.

“Ik denk dat het heel moeilijk is om te beslissen of het nu komt door de briljante prestaties van Red Bull en Max dit seizoen, of dat Ferrari zichzelf in de voet schoot,” aldus Hill.

“Het was soms een jammerlijke prestatie van hen, omdat ze in het begin zo veelbelovend waren.”

“Tussen de teamstrategie en een paar rijdersfouten, missen ze eigenlijk het vermogen om vooruit te komen met de auto.”

“Ze hebben Max niet uitgedaagd omdat het in het kampioenschap nog steeds spannend is tussen Sergio Perez en Charles (één punt verschil voor de GP van de Verenigde Staten).”

Daarmee wil Hill uiteraard niet zeggen dat Max Verstappen zijn tweede titel te danken heeft aan het falen van Ferrari.

“Als je Max uit de vergelijking zou halen, zou je kunnen zeggen: ‘Oké, dat is het verschil’, maar Max had in Japan op nat wegdek na twintig ronden twintig seconden voorsprong op Charles en Sergio.”

“Hij was een seconde per ronde sneller en Ferrari kon daar gewoon niet mee overweg. Daar waren ze klaar mee en de banden van Charles waren op.”

“Dat geeft aan dat hun setup de banden niet zo laat werken als die van Red Bull, dus ze konden geen uitdaging bieden.”

“Maar het vertrouwen van Max was groot, hij was echt sereen. Hij was het hele jaar al subliem briljant en zag er nooit nerveus uit.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023