Toto Wolff onthult cruciale rol Valtteri Bottas in bekendmaking George Russell als Mercedes-rijder

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff heeft onthuld welke cruciale rol Valtteri Bottas heeft gespeeld in de bekendmaking van George Russell als Mercedes-rijder in 2022.

We keren even terug in de tijd. In de zomer van 2021 gonst het van de speculaties over Mercedes dat twijfelt tussen Valtteri Bottas en George Russell als teamgenoot van Lewis Hamilton in 2022. Uiteindelijk werd beslist dat Valtteri Bottas het team zou moeten verlaten voor Russell maar de aankondiging van Mercedes dat George Russell in 2022 voor hen zou racen liet op zich laten wachten. Daar was volgens Toto Wolff een goede reden voor.

“Ik wist voor mezelf redelijk snel dat ik George in de wagen wou hebben”, vertelt Toto Wolff tijdens een interview met ‘Channel 4’. “Maar ik heb me niet verbonden met George tot ik wist dat Valtteri een goede plaats had gevonden.”

En daar heeft Toto Wolff samen met Mercedes inderdaad op gewacht want daags na de GP van Nederland werd Valtteri Bottas bevestigd bij het Alfa Romeo F1 team.

“Ik communiceerde tegen niemand van buitenaf omdat ik respect hebt voor mensen waar ik om geef,” aldus Wolff. “En toen Valtteri zijn deal in augustus rond was, tijdens de zomerpauze, ging ik terug naar George en zei ik tegen hem: ‘Je zit in ons team, we willen jou in de wagen,’ wetende dat Valtteri een racezitje had gevonden.”

“Ik zei ook tegen George, omdat hij nog een lange periode moest wachten, dat ik hetzelfde voor hem zou doen, en ik denk dat hij de situatie begreep.”

Tijdens de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ zien we inderdaad beelden van achter de schermen waarin Russell van Toto Wolff te horen krijgt dat hij voor Mercedes zal mogen racen. Het was een moment waarop de deal officieel nog niet bekendgemaakt was.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022