Lewis Hamilton: “Ik heb de huidige F1-stuurtjes ontworpen, ik had een patent moeten nemen!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In een gesprek met ‘CNA-Luxury’ vertelt Lewis Hamilton dat hij de ontwerper is van de huidige F1-stuurtjes en dat alle andere teams zijn voorbeeld gevolgd zijn.

Lewis Hamilton heeft naar eigen zeggen al van bij het begin van zijn carrière een grote interesse voor de gebruiksvriendelijkheid van zijn F1-bolides. Daarom werkte hij nauw samen met de ingenieurs bij McLaren en Mercedes om hem het leven zo aangenaam als mogelijk te maken. 

 “Wat veel mensen eigenlijk niet weten, is dat ik het stuurwiel opnieuw heb ontworpen toen ik bij McLaren zat,” aldus Hamilton.

“En toen ik bij Mercedes kwam, deed ik hetzelfde, en de andere teams hebben het stuur allemaal gekopieerd.”

“Alle oude wielen waren cirkelvormig. Nu zie je dat er een bovenkant is en dat het handvat naar beneden komt en dat het onderaan niet aansluit.”

“Ik had er een patent op moeten nemen! Dit is iets waar ik echt trots op ben; ik werk graag aan de ergonomie van de auto.”

Maar het bleef niet bij het stuurwiel, de zevenvoudige wereldkampioen heeft ook zijn eigen zitje ontworpen.

 “Ik heb ook de stoel voor mijn cockpit ontworpen,” voegde hij eraan toe. “Ik heb het bijgevijld en het is al tien jaar zo’n beetje dezelfde stoel bij het team. We hebben ook de pedalen opnieuw ontworpen met de ingenieurs.”

“Dat zijn de dingen die ik graag doe, omdat ik zo een beetje mijn creativiteit kwijt kan.”

Hamilton beleeft een moeilijk seizoen en de kans wordt alsmaar groter dat hij voor het eerst in zijn carrière een seizoen zal afsluiten zonder overwinning. Hij is echter nog steeds gemotiveerd maar hoe lang hij nog zal doorgaan zal de toekomst uitwijzen.

“Ik heb in de loop der tijd veel geweldige atleten gesproken die tegen het einde van hun carrière in competitie zijn geweest, en ook degenen die met pensioen zijn.”

“Velen zeiden dat ze te vroeg of te laat stopten. De meesten zeiden dat je weet wanneer de tijd rijp is.”

“Maar omdat we als autocoureurs zo op onszelf zijn gericht en zo gefocust zijn om het beste uit onszelf te halen, ontbreekt het ons meestal aan tijd om andere dingen te doen.”

“Dus als een atleet met pensioen gaat, is het alsof de hele wereld stilstaat. Dus ik probeer deze dingen te regelen, zodat het voor mij daarna een makkelijke overgang is.” 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022