Carlos Sainz: “Puntenfinish te danken aan virtuele safety car”

Carlos Sainz finishte de GP van Frankrijk als achtste. De Spanjaard zit met gemengde gevoelens. Langs de ene kant is hij blij dat hij door de virtuele safety car nog in de punten wist te finishen, al had hij normaal zesde kunnen eindigen.


Sainz reed aan het begin van de race even op de derde plaats, al kwam dat vooral door de incidenten bij de start. Nadien reed Sainz een groot deel van de race rond de zesde plaats.

De Spanjaard leek dan ook lange tijd op weg naar een finish op die positie, maar dan kreeg Sainz plots motorproblemen. Hij verloor een groot deel van zijn vermogen maar kon door de virtuele safety car alsnog een puntenfinish veilig stellen.

“Ik ben de virtuele safety car iets verschuldigd … ze zorgde ervoor dat ik in de punten kon finishen,” vertelde Sainz na afloop van de race. “Het is moeilijk om deze achtste plaats te verteren. Het is een goed resultaat maar wanneer je heel de race op de zesde plaats rijdt en dat op een gemakkelijke en comfortabele wijze, en dan plots met vijf ronden te gaan gebeurt dit, dan voelt dit slecht voor het team en voor mezelf.”

“Het is jammer, het was een perfect weekend. Een zesde plaats na een perfecte kwalificatie, een perfecte start en een zeer goede snelheid tijdens de race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen