Ricciardo finisht met ‘gewonde’ F1-bolide naast het podium

Daniel Ricciardo is met een “gewonde” Red Bull F1-bolide uiteindelijk net naast het podium gevallen. De Australiër spreekt dan ook van een teleurstellende race.


Tijdens de start profiteerde Ricciardo van de aanrijding tussen Bottas en Vettel. Ricciardo leek lange tijd op weg naar een podiumplaats maar een vreemd probleem met zijn wagen stak daar een stokje voor.

“Ik ben teleurgesteld,” zei Ricciardo na afloop van de race. “We hadden een redelijk goede snelheid tegen het einde van de eerste stint. Het leek alsof ik Max aan het bijhalen was en wegreed van Kimi. Toen ik pitte zei men dat de voorvleugel links vooraan beschadigd was.”

“Ze denken dat het twee ronden voor mijn pitstop is gebeurd want ik begon toen plots veel onderstuur te krijgen. Ik weet niet of het gewoon stuk is gegaan of dat het door brokstukken kwam dat het is gebroken.”

Om het allemaal nog wat vreemder te maken bleek even later dat ook de andere kant van de voorvleugel gebroken was.

“We ondervonden al problemen toen ik op de soft band de pits verliet. Na enkele ronden vertelde het team dat het rechterdeel gebroken was. Beide delen braken dus op identiek dezelfde wijze.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen