Hamilton: “Ongelooflijk dat Vettel slechts een ’tik op de vingers’ krijgt voor zijn aanrijding”

Lewis Hamilton behaalde op redelijk eenvoudige wijze de overwinning op het circuit van Paul Ricard. Na afloop van de Franse GP was Hamilton echter vooral niet te spreken over de volgens hem veel te lichte straf die Vettel kreeg.


Bij de start van de GP van Frankrijk reden Vettel en Bottas tegen elkaar. De Duitser werd nadien door de stewards als schuldige aangeduid en kreeg een tijdstraf van vijf seconden.

Vettel slaagde er ondanks zijn tijdstraf alsnog in om als vijfde te finishen. Slachtoffer Valtteri Bottas moest tevreden zijn met de zevende plaats en dat vindt Hamilton niet kunnen.

“Het is zeker en vast teleurstellend voor het team, aangezien we kans maakten op een 1-2 en dat zou een ongelooflijk gevoel geweest zijn. Een 1-2 behalen is het ultieme doel,” zei Hamilton na afloop.

“We gaan allemaal zo hard mogelijk richting de eerste bocht maar uiteindelijk verknoeit iemand je race door een fout. Vervolgens krijgt die slechts een tik op de vingers, mag hij terugkeren en voor de andere rijder finishen. Dat is niet logisch.”

“Uiteindelijk zou het niet mogen dat de wagen die je uit de race heeft gehaald voor jou finisht. Maar zo werkt het nu eenmaal,” besloot een gefrustreerde Hamilton.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022