Vandoorne verslaat Alonso: “Dat is mooi maar punten behalen was onmogelijk”

Stoffel Vandoorne slaagde er gisteren tijdens de GP van Frankrijk in om teamgenoot Fernando Alonso te verslaan. Daar houdt echter ook het goede nieuws op. McLaren maakte immers op geen enkel moment aanspraak op eventuele punten.


“We zouden wat geluk nodig hebben om in de punten te finishen,” begint Vandoorne zijn terugblik op de race. “Dat wisten we op voorhand. Indien andere wagens niet in de problemen kwamen dan zouden punten voor ons zeer moeilijk worden. Dat bleek ook het geval te zijn.”

McLaren toonde andermaal dat de snelheid op zondag tijdens de race een stuk beter is dan daags voordien tijdens de kwalificatie. Volgens Vandoorne moet McLaren dan ook vooral tijdens de kwalificatie beter worden.

“Onze snelheid was tijdens de race duidelijk beter dan tijdens de kwalificatie op zaterdag. Eenmaal we onze snelheid op zaterdag kunnen verbeteren dan kunnen we meer naar voor eindigen tijdens de races.”

Vandoorne slaagde er tijdens de GP van Frankrijk nog eens in om teamgenoot Fernando Alonso te verslaan. Een mooie mentale opsteker voor onze landgenoot.

“Ik kende uiteindelijk een behoorlijke race. Ik haalde tegen het einde van de race Ericsson en Fernando in, het was dan ook een positieve namiddag voor mij. We behaalden echter geen punten voor het team, wat erg jammer is.”

“Er is niets specifiek mis met de balans van de wagen, onze snelheid is gewoonweg niet goed genoeg,” legt Vandoorne de vinger op de wonde.

McLaren heeft echter weinig tijd om haar wagen op korte termijn te verbeteren. De GP van Frankrijk was immers de eerste race van een zogenaamde ’triple header’ waarbij er op drie weekends tijd drie F1-races plaatsvinden. Binnen een week is er al de GP van Oostenrijk, waarna meteen daarna de GP van Groot-Brittannië volgt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen