Carlos Sainz: “Snelheid Ferrari was niet goed maar onze ‘uitvoering’ was wel goed”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz, die tijdens de GP van Nederland vijfde werd, beschikte Ferrari in Zandvoort niet over een competitieve wagen en dus ook geen goede racesnelheid. Wat volgens Sainz tijdens de race wel goed was dat was de manier waarop Ferrari reageerde en haar race ‘uitvoerde’.

“Ik zou zeggen dat als ik naar Alpine kijk, dat we dit weekend de zesde snelste wagen hadden,” aldus Sainz. “Ik weet dat het er op een bepaald moment naar uitzag dat we zelfs voor het podium zouden kunnen strijden maar de realiteit is dat wanneer de race wat in zijn plooi was gevallen en je naar onze snelheid keek, dat we nergens waren.”

“We zijn er echter in geslaagd om onze race echt zeer goed uit te voeren, we waren heel de race met andere rijders aan het strijden die op het vlak racesnelheid beter waren, we streden met wagens die veel sneller waren.”

“We moeten dan ook blij en trots zijn op hoe we die vijfde plaats bereikt hebben. Ik ben uiteraard niet blij met het gevoel in de wagen en met de hoeveelheid problemen die we hadden.”

“Het moet echter één van mijn beste races dit seizoen zijn geweest, zeker en vast.”